Hoogeland Wandeltocht vanuit Middelstum

MIDDELSTUM

De Friese Lange Afstand Lopers (FLAL) houdt zaterdag 5 novemer haar tweede tocht van de 44e winterserie vanuit Middelstum, de Hoogeland Wandeltocht.

Bij start- en finishplaatsVita Nova kunnen deelnemers zich inschrijven voor twee afstanden: 25 en 40 km. De 40 km-lopers vertrekken in de periode van 9.00 tot 9.15 uur en de 25 km-lopers tussen 9.15 en 9.30 uur. De inschrijvingen staan open voor leden en niet-leden van de FLAL, vanaf 08.00 uur. Het startbureau sluit om 18.00 uur.

De organisatie verwacht tussen de 300 en 400 deelnemers. De 25 km-tocht gaat via Toornwerd, Kantens, Zandeweer naar Oldenzijl waar een rustpunt aanwezig is. Via Eppenhuizen, Garsthuizen, Westeremden (eventueel nog een rust) gaat het door Huizinge weer terug naar Middelstum.

De 40 km maakt grotendeels dezelfde route maar heeft een lus over Stitswerd en Rottum en na Westeremden wordt Stedum aangedaan en wordt via Westerwijtwerd de tocht weer in Middelstum beëindigd.

De commissie Hemonybeiaard laat tijdens het verlaten van het dorp en de terugkomst van de wandelaars het carillon bespelen. Voor meer details over de routes kan men terecht op www.flal.nl.


Auteur

Redacteur