Fotoserie: Schanspop neemt afscheid met prachtige 30e editie

Siddeburen

Het is over en uit voor Schanspop, het popfestival dat dertig keer lang de feestweek van Siddeburen naar een hoger plan tilde.

Met een prima programma trok de organisatie nog twee lange weekenden een volle feesttent naast het Jongerencentrum de Nieuwe Schans waar het evenement zijn naam aan ontleende. Op de voorlaatste avond brachten Jett Rebel (zie foto's) en Racoon voor het laatst toppopmuziek naar Siddeburen. Op de laatste avond mocht niet alleen het bestuur het glas heffen richting het publiek, maar maakten Frans Bauer en afsluiter Dré Hazes er ook een echt een feestje van. Daarmee komt een eind aan aan een lange traditie. Een andere traditie, het jaarlijkse optreden van Normaal werd vorig jaar al met het 29e en laatste reguliere optreden van de Achterhoekse formatie in Siddeburen afgesloten. „Het besluit om te stoppen is genomen omdat het steeds moelijker wordt een goede en betaalbare line-up van artiesten te boeken zonder te veel in herhaling te moeten vallen,” vertelde voorzitter Eisse Doonbos een paar maanden geleden al. „De capaciteit van de huidige locatie is niet rendabel te maken voor het contracteren van artiesten uit een hoger kostensegment. Ook de steeds strengere regelgeving waaronder het rook- en alcoholbeleid en de overige regels die we van de overheid opgelegd krijgen spelen daarbij een niet onbelangrijke rol.” „We blijven met Schanspop op kleinere schaal wel actief door mee te erken aan door en voor Siddeburen georganiseerde muzikale activiteiten, zoals van jeugdhonk De Schans. Op deze manier kunnen wij eindigen bij de bron waaruit we ooit zijn ontstaan en is de cirkel , in de huidige vorm, na 30 jaar rond.”

Auteur

Bram Noordhuis