Honden nemen zwembad in beslag

Middelstum

Het zwembad van Middelstum was zaterdagmiddag weer het domein  voor alle honden uit Middelstum en omgeving.

Een groot aantal honden en hun baasjes togen dan ook naar het zwembad om te genieten van een heerlijk middagje zwemmen. Honden genoten en de baasjes vaak nog veel meer. Om de sfeer helemaal compleet te maken stonden er aan de rand van het zwembad een aantal kraampjes opgesteld waar informatie te verkrijgen was over het houden van honden. Alle baasjes kregen na afloop iets lekkers mee voor een hond. Vrijdagavond werd het zwemseizoen 2016 al officieel afgesloten. Dat betekent overigens niet dat er de komende tijd niet meer gezwommen kan worden.  De vrijwilligers hebben besloten om ook  deze week nog gewoon open te blijven: Badmeester Gerard Mulder: “Het wordt nog schitterend weer  en dan is het natuurlijk zonde om dicht te zijn. We konden het  rooster makkelijk rond krijgen dus we gaan gewoon nog een weekje door. En wees niet bang dat het water na het honden zwemmen vies is want we gaan het gewoon helemaal reinigen.”     Het zwembad heeft veel bezoeker getrokken. Badmeester Marten de Vries: “ We hebben ondanks de matige zomer een prachtig seizoen gedraaid. Vorig jaar waren er  5600 bezoekers. Dit jaar zullen we met nog een goede week  voor de boeg waarschijnlijk dichtbij de 9000 komen. Een aantal om trots op de zijn."            

Auteur

Bram Noordhuis