Publiek geniet van enorm aanbod Paardendag Uithuizen

Uithuizen

De Paardendag Uithuizen heeft het in groten getale opgekomen publiek zaterdag veel vertier geboden op het terrein van Dingewold, naast de Menkemaborg.

De Vereniging voor Volksvermaken had een wel zeer gerarieerd programma samengesteld dat een hele middag kon boeien. Daarbij kwamen alle facetten van de paardensport aan de orde, met tuigpaarden, springpaarden, dressuur, mennen en diverse showelementen. Trekkers waren het kampioenschap ereklasse tuigpaarden en de clinic van de Nederlandse mentopper Koos de Ronde met zijn vierspan uit Zwartewaal. In het bijprogramma konden toeschouwer elders op het terrein genieten van een show van oude tractoren, waarbij ook een aantal marktkramen stonden opgesteld. De kleinere kinderen maakten gretig gebruik van de mogelijkheid om een rondje op een pony te rijden.    

Auteur

Bram Noordhuis