Met de WadloopExpress van Stad naar Wad

NOORDPOLDERZIJL

De WadloopExpress rijdat vanaf vrijdag 29 juli vanaf de Grote Markt in Groningen naar de Waddenzee.

Deze authentieke Volkswagen T2 bus biedt de mogelijkheid om vanuit de stad het Wad te verkennen vanaf Noordpolderzijl of de Hoek van Bant bij Lauwersoog. Tot eind augustus worden er acht tours aangeboden. De tours zijn inclusief vervoer heen en terug per bus en een twee of drie uur durende wadlooptocht onder begeleiding van gediplomeerde wadloopgidsen.

De tours worden georganiseerd door online reisbureau Tour de Wadden uit Onderdendam in samenwerking met Stichting Wadloopcentrum Pieterburen in Lauwersoog. Eigenaresse Rens Kalsbeek biedt sinds een aantal jaar dagtours, weekendtrips en weekreizen aan op het Waddenkustgebied, de Waddenzee en de Waddeneilanden. Alle tours hebben een educatieve component waardoor deelnemers meer komen te weten over dit unieke, in 2009 door UNESCO totWerelderfgoed uitgeroepen, gebied.

Met de nostalgische Volkswagen T2 bus uit 1969, die als WadloopExpress wordt ingezet, wil Kalsbeek het voor inwoners van en bezoekers aan de stad gemakkelijker maken om het Wad te leren kennen en te verkennen. “Dit prachtige en zeer bijzondere getijdengebied ligt in onze achtertuin op slechts 30 km afstand van de stad,” aldus Kalsbeek. „Het Wad mag zich qua natuurwaarden meten met de groten der aarde zoals de Grand Canyon in de VS, de Great Barrier Reef in Australië en de Dolomieten in Italië”.

De tours vinden zowel door de week als in de weekenden plaats. Startpunt is bij de VVV op de Grote Markt in Groningen. De bus vertrekt 1,5 uur vóór aanvang van de wadlooptochten. De wadlooptocht vanaf de Hoek van Bant duurt twee uren en is een lichte tocht die ook geschikt is voor kinderen. De tocht vanaf Noordpolderzijl is iets zwaarder en duurt ongeveer drie uren.

Voor meer informatie: www.tourdewadden.nl/wadloopexpress.


Auteur

Redacteur