Rozen Menkemaborg in bloei

UITHUIZEN

De rozen bloeien weer op de Menkemaborg te Uithuizen. Het is nu een mooie gelegenheid om te gaan wandelen onder de roze, rode en witte rozen in de rozentunnel.

Of door de siertuin met strak geschoren hagen en bloeiende rozen en bloemen. Het grote doolhof van haagbeuk staat er oom moii bij, net als de perenberceau.

De belangrijkste soorten rozen in de rozentunnel zijn de enkelbloemige 'American Pillar' en de dubbelbloemige 'Dorothy Perkins'. De enkelbloemige rozen bloeien als eerste en de dubbele rozen volgen na enkele weken. De bloeitijd is maar kort. Afhankelijk van het weer staan deze rozen slechts enkele weken in bloei.

Voor de liefhebbers van de rozen is in juli een speciaal rozenkaartje beschikbaar. Met dit kortingskaartje kan men de tuin en de rozen gaan bekijken.

De Menkemaborg is een prachtig volledig ingericht huis in barokke stijl. Huis en tuin vormen een eenheid, zoals dat rond 1700 gebruikelijk was. Dit jaar staan de schitterende zilveren voorwerpen centraal onder de titel ‘Glans uit Groningen’.

De Menkemaborg is in juli en augustus ook op maandag geopend van 10 tot 17 uur.


Auteur

Redacteur