Aftrap Baas over eigen huis Koos IJzerman

APPINGEDAM

Onder grote belangstelling is dinsdag aan de Koningstraat in Appingedam de actie Baas over eigen huis vn start gegaan.

Initiatiefnemer Koos IJzermanvan onthulde samen met fractievoorzitter Stieneke van der Graaf van de statenfractie van de ChristenUnie een bouwbord. Zij sprak haar steun uit voor Koos en andere getroffen huiseigenaren in het gebied: “Je veilig voelen is toch niet te veel gevraagd?”.

Stieneke van der Graaf riep in haar toespraak de betrokken partijen, NAM en NCG, op om de markt open te stellen voor zoveel mogelijk bouwpartijen en zo meer tempo te maken met het versterken van panden. Het bouwbord voor zijn huis roept de partijen rond de versterkingsopgave op hun rol te pakken.

De versterking van het huis van Koos IJzerman dient als proefproject om vrije keuze voor huiseigenaren af te dwingen. Save Groningen is de partij die door Koos is ingeschakeld om zijn huis te versterken. Syto Goslinga van Save Groningen benadrukte dat om tempo in de versterking te krijgen het nodig is dat huiseigenaren zelf kunnen kiezen welke partij ze inschakelen. Daarvoor is vrije marktwerking nodig waarbij de overheid een loket biedt waar plannen getoetst worden en debetaling geregeld wordt.

Koos gaat op volle kracht verder met zijn actie Baas over eigen Huis om zoveel mogelijk huiseigenaren te mobiliseren om vrije keuze te eisen. De aanwezigen tekenden zijn petitie. Men kan de petitie van Koos tekenen op www.baasovereigenhuis.nl.


Auteur

Redacteur