Maurice Smit domineert Lopster Torenloop

Loppersum

Maurice Smit uit Delfzijl heeft met overmacht de Lopster Torenloop gewonnen. De atleet van AV Fivelstreek finishte 10 kilometer in 34.56.

Ruim twee minuten later kwam Fokke Wiersma uit het ’t Zandt (36.50) over de meet, gevolgd door nummer 3 Laurens Verkade uit Utrecht.(37.34) Bij de dames won Ann Bennema uit Groningen. Zij legde het parcours, dat  dóór en rond het dorp liep in 38.46. Het zilver was voor de uit Deventer afkomstige Marit Tenkink (46.17) en het brons voor Lopster Tamara Ottens (54.22). De elfde editie van de Lopster Torenloop stond na een onderbreking van 5 jaar weer op het programma. Die pauze  ging wel ten koste van het aantal deelnemers. Naast 30 jeugdlopers kwamen er nog geen 150 recreatieve en wedstrijdlopers aan de start voor de 5 of 10 km loop. Maar er komt wel een vervolg. Na afloop van het evenement ontving de organisatie de complimenten en de waardering van de deelnemers en het publiek over het weer in leven roepen van de Lopster Torenloop.   Er is de MFAC Loppersum  alles aan gelegen om van de Lopster Torenloop weer een jaarlijks terugkerend evenement te maken.  

Auteur

Bram Noordhuis