Tour des Cimetières volgt Oosterhorn route

Delfzijl

dE Tour des Cimetières gaat donderdag 7 juli onder andere langs de zerken van Farmsum en de kerkjes van Heveskes en Solwerd.

In samenwerking met Arriva Touring houdt Stichting Oude Groninger Kerken (SOGK) al een aantal jaren de zogenaamde Tour des Cimetières, een rondleiding langs Groninger kerkhoven.

De Groninger kerkhoven zijn erg populair en in voorgaande jaren werden verschillende, volle bussen met geïnteresseerden rondgeleid. De eerstkomende tocht, uiteraard onder leiding van ervaren SOGK-gidsenis de Oosterhornroute, een tocht door een bijzonder gebied met een bijzonder verhaal. Geïnteresseerden kunnen zich opgeven via Arriva Touring.

Deze tocht begint in Farmsum. Een aantal jaren geleden is onder de vloer van de kerk in Farmsum een tiental zandstenen zerken gevonden uit de 16e, 17e en 18e eeuw. Deze zerken staan nu opgesteld in de kerk. Vervolgens gaat het naar Weiwerd en Wagenborgen en daarna rijddt de bus door naar Termunten. Daar is de lunch in een visrestaurant. Na de lunch zetten deelnemers koers naar Oterdum, Heveskes om uiteindelijk te eindigen in de kerk van Solwerd.

De deelnemers kunnen voor deze tocht opstappen in Assen en in Groningen. Vertrek station Assen achter bushalte A 9.15 uur, station Groningen bushalte rondvaartboot 10.00 uur. Retour Groningen 17.00 uur, Assen 17.30 uur. Aanmelden kan per e-mail via touring.groningen@arriva.nl of tijdens kantooruren telefonisch 050-5260268.


Auteur

Redacteur