Waddenland Wijzer voor drie burgemeesters

DEN ANDEL

De drie burgemeesters Koos Wiersma, Rinus Michels en Marijke van Beek van de gemeenten De Marne, Winsum en Eemsmond hebben vrijdag de eerste exemplaren van de nieuwe Waddenland Wijzer gekregen.

De uitreiking vond plaats bij molen De Jonge Hendrik in Den Andel, vlakbij het ‘Drie Gemeentenpunt’. De Waddenland Wijzer is een aantrekkelijk vormgegeven boekje waarin tien attracties en musea in de regio Waddenland zich gezamenlijk presenteren.

Het doel van de Waddenland Wijzer is toeristen én eigen bewoners in de regio te attenderen op het aantrekkelijke en gevarieerde aanbod van de grotere attracties en musea in de regio Waddenland.

Ton van de Made van de DoeZoo te Leens, verkozen door de ANWB tot leukste uitje van Groningen 2016, reikte de eerste drie exemplaren van de Waddenland Wijzer uit aan de drie burgemeesters. Ze onderstreepten alle drie het belang van samenwerking, om gezamenlijk al het moois dat de regio te bieden heeft uit te dragen.

In de 16 pagina’s tellende wijzer presenteren de tien deelnemende organisaties zich met een volle pagina, voorzien van beeld en tekst. Ter visualisering en oriëntering is een kaart van de regio opgenomen. Op de kaart staat de reeds bestaande ‘Gronings Goed’ auto- en fietsroute ingetekend.

Ook staan de Toeristische Informatie Punten Waddenland op de kaart vermeld. Achterop het boekje is een stempelkaart opgenomen. Bij elke bezochte attractie krijgt men een stempel. Bij vijf bezochte attracties ontvangt men een leuke Waddenland attentie; het Waddentuintje. Bij tien bezochte attracties maakt men kans op een Weekendje Waddenland.

De Waddenland Wijzer wordt in een oplage van 65.000 exemplaren verspreid. Alle inwoners van de drie gemeenten ontvangen binnenkort de Waddenland Wijzer in de bus. Dit met als doel de bekendheid met, de betrokkenheid bij en het ‘trots zijn’ op de eigen regio te stimuleren. De overige 50.000 exemplaren worden verspreid onder toeristen via diverse kanalen in de regio, maar ook daarbuiten.

De Waddenland Wijzer is een initiatief van de tien deelnemende attracties en musea. De Wijzer is tevens mede mogelijk gemaakt door een financiële bijdrage van Loket Leefbaarheid. Stichting Promotie Waddenland heeft de coördinatie en promotie van het boekje op zich genomen.

De deelnemers aan de Waddenland Wijzer zijn: Visserijmuseum Zoutkamp, De Theefabriek, Menkemaborg, Openluchtmuseum Het Hoogeland, DoeZoo Insektenwereld, Landgoed Verhildersum, Museum Wierdenland, Adventurepark Waddenfun, Zeehondencentrum Pieterburen en Activiteitencentrum De Bosschuur Lauwersmeer.


Auteur

Redacteur