Kunstenaar maakt werk over aardbevingsproblematiek in kerk Schildwolde

Schildwolde

Kunstenaar Ina Fekken heeft werk gemaakt over de aardbevingsproblematiek, de komende tijd te zien in de kerk van Schildwolde.

Deze week was het nog in het nieuws dat honderden Groningers last hebben van psychische klachten. Ze voelen zich niet veilig, zijn opgesloten in hun eigen huis. Kerken waren in vroegere tijden een veilige haven, fysiek en geestelijk. Is dat nu nog zo, nu ook het Groninger erfgoed door bevingen bedreigd wordt? De hervormde kerk in Schildwolde is bekend om zijn juffertoren met gemetselde spits. In de ernaast gelegen zaalkerk bevindt zich in het koor een grote herenbank. Zoals bekend ligt Schildwolde midden in het aardbevingsgebied. Deze gegevens zijn gebruikt voor de papierinstallatie gemaakt door Ina Fekken. Trefwoorden bij deze papierinstallatie: versluieren, opgesloten, geborgen, verschuilen en besloten. Feest van de Geest De kunst in de kerk van Schildwolde is onderdeel van Feest van de Geest, dat om de twee jaar met andere kunstenaars en verschillende kerken wordt gehouden. Deze route voert langs kerken in Noord Drenthe tot in het Groninger land met speciaal voor deze gelegenheid gemaakte kunst. De route combineert kunst met Noordelijk erfgoed en het prachtige landschap van Noord-Drenthe en Groningen. Feest van de Geest 2016 is tot en met zondag 8 mei en van vrijdag 13 mei tot en met Pinkstermaandag 16 mei, steeds van 13.00 tot 17.00 uur. Routefolders zijn op de locaties te krijgen. Voor meer informatie www.feestvandegeest.nl en www.inafekken.nl.

Auteur

Arjan Brondijk