Bionic Technology in Winschoten doet mee aan Europa om de Hoek Kijkdagen

Winschoten

Wat gebeurt er in Noord-Nederland met Europees geld? Stap in een virtuele wereld zonder angst, bekijk het volledige vernieuwde Drents Museum of leer wat ‘nanocoatings’ zijn en doen. Het kan tijdens de ‘Europa om de Hoek Kijkdagen’ op 13 en 14 mei 2016.

In Nederland ontvangen veel verschillende projecten een financiële bijdrage uit Europese fondsen. Projecten die bijdragen aan de regionale en lokale economie en daarmee de concurrentiepositie van Nederland versterken. Tijdens de Europa om de Hoek Kijkdagen op 13 en 14 mei kan iedereen in heel Nederland bij een aantal van deze projecten een kijkje nemen en zelf zien waaraan het Europese geld wordt besteed. En wát dat oplevert. Winschoten Zo kunnen belangstellenden onder meer terecht bij Bionic Technology in Winschoten, waar vuil- en waterafstotende nanocoatings geproduceerd worden en waarbij onder andere het rendement van zonnecellen wordt verhoogd. De Kijkdagen zijn verspreid door heel Nederland en geschikt voor jong en oud. Toegang is – tenzij anders vermeld – overal gratis. Soms is aanmelding nodig, kijk hiervoor en voor meer informatie over de Kijkdagen op: www.europaomdehoek.nl/kijkdagen.

Auteur

Arjan Brondijk