Veel vermaak op Hemelvaartsmarkt Eenrum

Eenrum

De Hemelvaartsmarkt in Eenrum wordt gehouden op donderdag 5 mei. Een begrip in Eenrum en omstreken. Elk jaar weer een groot succes en een markt die een behoorlijk grote aantrekkingskracht kent. De markt, die tot 17.00 uur duurt, wordt om 9.00 uur geopend met het luiden van de kerkklok.

De Plantsoenstraat, Hereweg, Dorpsplein, Hoofdstraat, Oudekerkhofspad en Raadhuisstraat zijn op Hemelvaartsdag het domein van de marktkooplui. Een diversiteit aan marktkramen, live-muziek in de cafés, optredens van het Ainrommer Shantykoor, het dweilorkest Wakker Worden! uit Veendam en de ukelele-band ‘Mannen met Kleintjes’, een kinderspeelplaats op de parkeerplaats van de supermarkt COOP Smit zijn een kleine greep uit wat de 39e Hemelvaartsmarkt Eenrum te bieden heeft. Verder zijn er in de molen De Lelie koekjes, broodjes en Groninger poffert te kopen, en in de Eenrumer kerk is een expositie te zien van de kunstenares Noor Agter uit Eenrum en Rieneke Gollnau uit Sauwerd. De organisatie adviseert de bezoekers, die met de auto naar Eenrum willen komen, de aanwijzingen op de borden en van de politie zorgvuldig en goed op te volgen. De route naar Eenrum en de parkeergelegenheid (de voetbalvelden van v.v. Eenrum) zullen via borden duidelijk worden aangegeven. Ook dit jaar hoopt de organisatie dat de weergoden hun gunstig gestemd zijn zodat het in alle opzichten een leuke, gezellige en mooie dag wordt.

Auteur

Arjan Brondijk