Lezing over bevrijding Ten Boer Joël Stoppels

TEN BOER

Het Buurthoes en Joël Stoppels houden vrijdag 29 april om 19.30 uur een lezing met als onderwerp: De slag om Groningen en de bevrijding van Ten Boer. Nadat de stad Groningen was bevrijd rukten de Canadezen op naar Ten Boer. Na een fel vuurgevecht werd Ten Boer ook op 17 april 1945 bevrijd. Tijdens de lezing wordt ingegaan op de gevechten rond de stad Groningen en de bevrijding van Ten Boer. Aangevuld met ooggetuigenverslagen, filmpjes en een prachtige Powerpoint zal Joël Stoppels het op een boeiende en indrukwekkende manier vertellen. De jonge historicus/ gids Joël Stoppels heeft de slag om de stad en provincie Groningen in al haar facetten bestudeerd. Joël Stoppels heeft meegewerkt aan diverse programma’s over de bevrijding. In februari was hij met een nieuw programma te zien bij History TV in Canada en Engeland. Er zijn een boekenstand en militaria. De entree is gratis.


Auteur

Redacteur