Gemeente Delfzijl geeft subsidie aan Plusbus

DELFZIJL

De Plusbus, het initiatief van het Nationaal Ouderen Fonds voor 50-plussers die zelf niet zo gemakkelijk meer deel kunnen nemen aan het maatschappelijk verkeer, krijgt voor de komende drie jaar wederom een bijdrage van de gemeente Delfzijl.

Dankzij de Plusbus hebben in 2015 gemiddeld 64 Delfzijlsters uit de doelgroep een uitstapje kunnen maken. De gemeente ziet dit initiatief dan ook als zeer waardevol. "Ouderen kunnen op deze manier blijven meedoen in de maatschappij en zijn ook minder eenzaam," aldus wethouder Meindert Joostens. Het Plusbus project wordt in de regio Delfzijl gecoördineerd door de welzijnsorganisatie ASWA in Appingedam en draait al vanaf 2010. In deze periode is er subsidie verstrekt vanuit een aantal gemeenten, woningcorporaties, verzorgingshuizen en het Nationaal Project Ouderen. De subsidie die de gemeente Delfzijl voor de komende drie jaar verstrekt, bedraagt 7,500 euro. Bij het project zijn veel vrijwilligers betrokken. Deelnemers die aan een uitstapje mee doen, betalen een eigen bijdrage per uitstapje. De subsidie is dan ook vooral nodig voor benzine, de bussen en de coördinatie van het project.

Auteur

Bram Noordhuis