Zwemster Marije Oosterhuis naar Paralympische spelen

Delfzijl

Zwemster Marije Oosterhuis van zwemvereniging de Eemsrobben mag Nederland vertegenwoordigen op de Paralympische Spelen van 2016 in Rio de Janeiro.

Marije zwom de afgelopen periode 4 limieten. Zij zwemt in Rio de Janeiro de 50 m vrije slag, de 100m vrije slag, de 400m vrije slag en de 100 m rugslag. Zij komt uit in de klasse S10, SB9 en SM10 In Eindhoven werd afgelopen weekend tijdens de Swimcup/ ONK het laatste kwalificatietoernooi gezwommen. Direct na het toernooi werd door Mark Faber, bondscoach, het Paralympisch zwemteam voor Rio bekend gemaakt. Marije heeft nog 5 maanden om zich optimaal voor te bereiden tijdens diverse buitenlandse en Nederlandse trainingsstages. Op 7 september gaan de Paralympische Spelen van start. Marije zwemt op 9 september de 50 m vrije slag, op 10 september de 100 m rugslag, 11 september de 200 wisselslag, op 13 september de 100 m vrije slag en op woensdag 14 september de 400 m vrije slag.

Auteur

Bram Noordhuis