Frans Bauer en Kenny B naar Pinksterfeesten

Delfzijl

Koninklijke Zeil- en Roeivereniging Neptunus heeft maandag bekend gemaakt dat Frans Bauer en Kenny B aanwezig zijn op de Pinksterfeesten Delfzijl.

Die worden van van 11 tot en met 16 mei gehouden. De vereniging pakt voor haar 140-jarig bestaan flink uit. In het jubileumjaar wil het bestuur van Neptunus wat speciaals doen. Voor bestuurslid Harrie Houwerzijl is met de komst van Frans Bauer een lang gekoesterde wens in vervulling gegaan. “Ik probeer al langere tijd om Frans Bauer naar Delfzijl te halen. Dit jaar is het mij eindelijk gelukt. Het is een rasartiest, die weet hoe het publiek vermaakt moet worden. Ook is het zaak om voor een brede doelgroep wat te bieden. Ik ben dan ook heel gelukkig met de komst van Kenny B. Hij is bekend van de hit Parijs. Het is zaak om actueel te blijven. Zo hebben we ook al eens Alie B naar Delfzijl weten te halen. Het Dijkfeest vind ik het hoogtepunt van het festijn.” Naast de vaste activiteiten zoals de aankomst van de schepen op de vrijdag, de kermis, de roeiwedstrijden op de zaterdag en het sliksleeën is er ook ruimte voor nieuwe activiteiten en is er ook ruimte voor nieuwe onderdelen. “Op zondag 15 mei is er de Toppers in Concert met Theo Driessen, Erwin de Vries en Sir Felix Pot. Het is een nieuw onderdeel en we verwachten daar veel van. Ook nieuw is de Paint Party op vrijdag 13 mei. Ik verwacht van beide nieuwkomers veel. Ook is er een spectaculaire vuurwerkshow die dit jaar anders is dan anders. Wat er gaat gebeuren vertel ik nog niet.” Volgens mede-bestuurslid Fred Kappelhof heeft ook de Koninklijke Marine weer toegezegd. Of ze daadwerkelijk naar Delfzijl komt, is echter te betwijfelen. “Dat hangt er van af hoe de politieke situatie is,” vertelt Kappelhof. “Als de dreiging in de wereld ernstiger is, blijft de vloot in de Middellandse Zee. We zitten op het een na hoogste beveiligingsniveau en bij een verdere dreiging is de hulp van de Marine elders nodig.” Om de financiën hoeft het bestuur zich in het jubileumjaar geen zorgen te maken. “We hebben een stijging van de inkomsten uit sponsoren van 15%,” vertelt Houwerzijl. “Het budget is nu 150.000 euro. Ook verwacht ik nog een positief antwoord op mijn aanvraag bij de NAM, waardoor het budget zal stijgen. Een paar jaar geleden zijn we met kleinere sponsorpakketten begonnen en dat heeft effect gehad. We hebben nu 99 sponsoren, waarvan 79 kleinere sponsoren. Bedrijven willen zich graag met ons verbinden en dat blijft ook met een kleiner budget mogelijk. Speciaal is dat de Iphonevriendenclub Heobdic uit Delfzijl hoofdsponsor is geworden. De leden betalen de sponsoring uit de eigen portemonnee. Het geld komt geheel ten goede aan de Pinksterfeesten. We gaan niet sparen.” Het gehele programma van de Pinksterfeesten Delfzijl is te vinden op: www.pinksterfeesten.info. door Mark Giesolf

Auteur

Bram Noordhuis