Kensington naar DelfSail

Delfzijl

De Nederlandse band Kensington geeft op 30 juni een optreden tijdens DelfSail in de haven van Delfzijl.

De komst van de band werd donderdag bekend gemaakt tijdens de druk bezochte informatie-/wervingsbijeenkomst voor vrijwilligers in de Eevnementenhal. Een avond waar de commissies zich presenteerden aan de (aspirant) vrijwilligers. Ook konden de (aspirant) vrijwilligers zich aanmelden bij een commissie naar keuze. Kensington is bekend van de nummers ‘Done with it’ en ‘Heading up High’. Het optreden tijdens DelfSail is gratis toegankelijk voor het publiek. Op dezelfde dag als het optreden zal ook de Sail-in parade plaatsvinden. Een prachtig spektakel waarbij Tall Ships van over de hele wereld de haven van Delfzijl binnenvaren om vervolgens aan te meren aan de kade. DelfSail heeft 15 gecontracteerde Tall Ships bekend gemaakt. De komende periode zal de stichting nog een aantal schepen bekend maken. DelfSail is het grootste nautische evenement van Noord-Nederland. Van 29 juni tot en met 3 juli kunnen bezoekers genieten van de grootste zeilschepen ter wereld, honderden historische vaartuigen en vele optredens en activiteiten. DelfSail trok eerder al honderdduizenden bezoekers naar de havenstad. Kensington. Foto: Rutger van der Bent.

Auteur

Bram Noordhuis