Energy from Waste breidt haar locatie uit

Delfzijl

EEW Energy from Waste in Delfzijl gaat flink uitbreiden. Er komt een derde lijn om energie uit afval te halen.

De directies van EEW Energy from Waste Delfzijl en Groningen Seaports ondertekenen vanmiddag een contract voor afname van extra terreinen (2,25 hectare) nabij de huidige vestiging van EEW. EEW is voornemens om op deze nieuwe locatie een zogenaamde derde lijn te realiseren om haar productiecapaciteit uit te kunnen breiden. De procedures voor de vergunningaanvragen lopen reeds. EEW levert energie in de vorm van stoom en elektriciteit aan de omliggende industrie op het chemiepark en in het industriegebied Oosterhorn. Het bedrijf maakt zogenaamde groene energie uit diverse soorten afval. Hiermee levert het bedrijf een belangrijke bijdrage aan de vergroening van de chemiecluster en aan het realiseren van de groene Havenvisie 2030. De uitbreiding leidt eveneens tot meer activiteiten in de havens.

Auteur

Bram Noordhuis