Jubileum Graspop met Big Country, Mooi Wark en Ronnie Flex

Rasquert

De 25e editie van Graspop in Baflo heeft zaterdag 28 mei ook Big Country, Mooi Wark en Ronnie Flex (bekend van de hit Drank & Drugs) op het affiche.

Het festival wordt weer verdeeld over twee weekenden op de ijsbaan in Rasquert. Het festijn gaat zaterdag 21 mei van start met de zitmaaierraces Vol_G(r)as. De vijfde aflevering van deze race heeft voor het eerst internationale deelnemers. De  band Anseltaler en DJ Wilhelm vormen de muzikale inbreng.  Een week later beschikt het festival over twee buitenpodia. De Dancestage en het Feestpodium staan  gedeeltelijk in de openlucht.  Daarnaast komt er een megatent te staan met veel rockacts. In 1992 beklommen drie bands, waaronder de Bintangs voor het eerst het podium. Toendertijd kwamen er 400 bezoekers af op de eerste editie. De jubileumeditie staat bol van grote en verrassende namen. Zo maakte de organisatie al eerder de namen bekend van John Coffey, Papa di Grazzi, Django Wagner, King of the World en Mercy Flush. Ronnie Flex is rapper/producer en is in Nederland de meestgedraaide Nederlandse artiest op Spotify.  Zijn vaste DJ Monica Geuze zal hem ondersteunen met de dikste beats. Deze Groningse upcoming DJ Roy Dest is host van de Dancestage. Op het feestpodium komt een goede bekende terug. Rockband Mooi Wark zal zijn opwachting maken. Deze boerenrock band uit Drenthe heeft al eerder op Graspop bewezen één van de betere bands te zijn in het genre. Mooi Wark maakt er altijd een mooi feest van. Als kers op de spreekwoordelijke rocktaart doet er eindelijk weer een Internationale act het festival aan. De organisatie is blij om te vermelden dat de Schotse formatie Big Country wordt ingevlogen en als afsluiter in de Rocktent speelt. Deze band scoorde in de jaren '80 grote hits met In a Big Country, Look Away, Fields of Fire en Chance. Een energieke live act met veel Keltische invloeden. Big Country is een typische band uit de New Wave scene uit begin jaren 80, ten tijde van de opkomst van U2, Simple Minds en The Cure. De band is altijd blijven toeren.   De online kaartverkoop is inmiddels van start gegaan via: www.graspop-festival.nl.  

Auteur

Bram Noordhuis