Foto-expositie tv-serie Hollands Hoop in Overschild

Overschild

In dorpshuis de Pompel in Overschild is vanaf zaterdag 24 januari een foto-expositie te zien van de tv-serie Hollands Hoop die in en om het dorp is opgenomen.

Van mei tot en met november 2013 vonden de opnamen plaats van de Gouden Kalf-winnende televisieserie Hollands Hoop, die een bijzondere mix van suspense en humor te zien gaf. De opnames vonden plaats bij de boerderij Hoog Hammen aan de boorden van het Schildmeer en in de Eemshaven bij molen Goliath. Het bestuur van het dorpshuis is er trots op dat ze een expositie kunnen organiseren van foto's van Jur Oster, die er zelf het volgende over te zeggen heeft: “In de bijna duizend uur durende draaiperiode brachten crew en cast meer tijd met elkaar door dan met eigen familie en vrienden. Dankzij deze intense samenwerking kreeg ik de mogelijkheid om heel dicht bij mijn onderwerp te komen: de vermenging van de realiteit van een filmset en de fictie van een dramaserie. Doorgaans fotografeer ik analoog, maar mijn iPhone bleek het meest praktisch om elk van de 76 draaidagen te vangen in één foto en deze direct aan het einde van elke draaidag te delen met crew en cast via sociale media. Het resultaat is een serie intieme portretten en bizarre momentopnamen.” De opening van de foto-expositie is zaterdag 24 januari om 15:00 uur. De openingstijden: elke zaterdagmiddag vanaf 13:00 uur.

Auteur

Bram Noordhuis