MFAC Loppersum krijgt Baansport Trofee en finale EK ziijspannen

Loppersum

LOPPERSUM - De algemene ledenvergadering van Motor, Fiets en Automobielclub (MFAC) Loppersum kreeg donderdagavond een feestelijk tintje. Kort na aanvang stapte sportwethouder Prins binnen met een grote doos gebak. Namens de gemeente feliciteerde hij de motorclub met de onderscheiding Baansport Trofee 2012.

LOPPERSUM - De algemene ledenvergadering van Motor, Fiets en Automobielclub (MFAC) Loppersum kreeg donderdagavond een feestelijk tintje. Kort na aanvang stapte sportwethouder Prins binnen met een grote doos gebak. Namens de gemeente feliciteerde hij de motorclub met de onderscheiding Baansport Trofee 2012.
De wethouder spreekt tevens de waardering uit voor de inzet, vasthoudendheid en flexibiliteit waarmee MFAC Loppersum het afgelopen jaar in zeer korte tijd de halve finale EK grasbaan zijspannen heeft georganiseerd nadat de beoogde organisatie in Engeland had afgezegd. “Ondanks de slechte weeromstandigheden lukte het de mensen van de motorclub om een groot evenement neer te zetten,” aldus Prins. Voorzitter Peter Post reageert verrast. “De wethouder stapte plotseling binnen met een taart. Natuurlijk hebben we de vergadering even gestopt om met alle leden, met daaronder veel van onze vrijwilligers, hier even van te genieten. Het is mooi dat de gemeente onze inspanningen waardeert, dat geeft aan dat we goed bezig zijn. Ook de internationale motorbond UEM heeft blijkbaar waardering voor ons, want we mogen dit jaar de finale van de EK Zijspannen als MFAC Loppersum organiseren. Deze wordt gehouden op 31 augustus 2013.”

Baansport Trofee 2012

De Motor, Fiets en Automobielclub Loppersum, organisator van de grasbaanraces in Loppersum, heeft bij het jaarlijkse KNMV motorsportgala in Doetinchem de Baansport Trofee 2012 gekregen. Deze prestigieuze prijs werd door de motorsportbond KNMV uitgereikt vanwege de fantastische inzet en organisatie van de halve finale van het EK Zijspannen Dat de MFAC Loppersum deze onderscheiding heeft gekregen is bijzonder. De Baansport Trofee wordt alleen uitgereikt bij bijzondere verdiensten en normaal gesproken gaat deze trofee naar een coureur of zijspancombinatie. De MFAC Loppersum is de derde organisatie in ruim 30 jaar die deze prijs in ontvangt.